Sunt Marana Matei și din 2010, ca psiholog, facilitez schimbări personale, iar ca clinician, prin testare psihologică, scot la suprafață cauzele reale ale unor dificultăți rezistente la schimbare.
În căutarea mea pentru excelență am studiat în Anglia la University College London (UCL) și îmi perfecționez permanent stilul terapeutic, formându-mă în mai multe abordări terapeutice.
Astăzi mă găsiți în cabinetul meu de psihologie în zona Unirii/Universitate (Sector 3, București), construind strategii, uneori logice, alteori paradoxale - în funcție de caz - pentru a vă ajuta să găsiți soluții și să faceți schimbările sperate.
Deși sunt specializată în mai multe abordări, psihoterapia colaborativă este cea cu care rezonez personal. Este o abordare optimistă, pozitivă și fundamentată pe respect și încrederea că cel din fața mea știe mai mult decât știe că știe.
Mai mult decât atât, dacă în întâlnire noi nu am zâmbit (chiar și în cele mai negre momente ale noastre), ședința a fost o oportunitate irosită. Poate e o deformare profesională, dar știu că oamenii au puterea și încăpățânarea de a face față oricăror vitregii și că, dacă căutăm unde trebuie, găsim și un motiv să zâmbim și să ne mobilizăm.
Cred în schimbare pentru că am văzut-o chiar și în situații imposibile de viață. Există doar puzzle-uri mai dificile de rezolvat, iar întrebarea este „CÂND o să fim bine?” - nu „DACĂ o să fim bine”.
Profesez din: 2010
Formatul sedintelor: individual, cuplu, familie
Vârstă: copii, adolescenți, adulți
Sedințe de terapie în: engleză, română
Terapie online: da
Facultate: BSc Psychology, University College London (UK)
Drept libera practică: nr. 13941 acordat de Colegiul Psihologilor din România
Domenii de specializare: consiliere psihologică, psihologie educațională, psihoterapie, evaluare psihologică pediatrică
Abordare psihoterapeutică: Psihoterapii colaborative scurte, Hipnoză, Psihoterapie ericksoniană
Psihoterapii Scurte Colaborative Orientate pe Solutii și Resurse | Resursele și abilitățile clientului sunt utilizate pentru o terapie de succes: "Când am făcut mai bine față dificultăților? Ce am făcut diferit?".
Hipnoza Clinică | Hipnoza amplifică resursele inconștiente (ascunse) ale persoanei: "Cum accesez o stare resursă?".
Schema Therapy | Explorăm alternative sănătoase de a acționa, de a relaționa și de a gândi pentru ca nevoile emoționale să fie hrănite: "Ce aleg acum ca adult? Care sunt nevoile mele?".
Terapie Sistemică - Copil, Cuplu, Familie | Relațiile sunt o resursă importantă care poate ajuta copilul să depășească suferința: "Ce pot schimba eu în relație cu mine și celalalt pentru ca noi să fim bine?”.
Psihoterapie Ericksoniana in Abordarea Copilului, Cuplului si Familiei | Membrii familiei dețin toate resursele conștiente și inconștiente pentru a depăși dificultatea: "Noi putem și știm, însă pe moment am uitat cum."
Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională | Psihologia copilului aplicată în procesul școlar și cu privire la procesele de învățare.
SENCO - Special Education Needs Coordinator | Formare profesională pentru intervenția educațională în vederea susținerii elevilor cu nevoi de adaptare în sitemul britanic și după standardele școlilor britanice.
Master în Psihologie Clinică | Program universitar de specializare în evaluare și testare psihologică.
Expertiză psihologică a copilului și familiei aflate in divorț - Asociatia de Formare, Cercetare si Interventie in Stiintele Psihosociale| Evaluarea copilului și familiei în contex de divorț, abuz și alte situații legale.
Evaluarea și expertiza psihologică clinică pentru copil, adult și familie - ExpertPsy | Evaluarea copilului și familiei în contex de divorț, abuz și alte situații legale.